top of page

De 7 de editie van het  Belgisch Kampioenschap Cargofietsen komt naar Aalst  #BKC2023 Tijdens het BK bakfietsen in het Astridpark verwelkomt de Fietserij jullie voor een nieuwe competitie op zondag 17 september. Kom kijken, fietsen, luieren, eten & drinken en bakfietsen testen. Vanaf 11h.

 

Een familiale namiddag vol spektakel en animatie.

Bewijs jezelf op het snelle technisch parcours of doe mee aan de ludieke bakfietswedstrijd. Iedereen met een cargofiets, zowel twee- als driewielers kan deelnemen aan de wedstrijden voor de verschillende Belgische titels.

Inschrijven vanaf 15 juli, de plaatsen zijn beperkt.

 

Het eerste Belgisch kampioenschap Cargofietsen in 2014 in Kortrijk was meteen een schot in de roos met meer dan 500 bezoekers. De organisatie was in handen van het Kortrijkse #LZSB aka Lieve Zusjes Stoere Broers. Deze editie wordt georganiseerd door de Fietserij.

De 6de editie van het  Belgisch Kampioenschap Cargofietsen komt naar Antwerpen #BKC2019

Tijdens het BK bakfietsen in Park Spoor Noord verwelkomen de lokale Antwerpse bakfietsers jullie voor een nieuwe competitie op zaterdag 14 september. Kom kijken, fietsen, luieren, eten & drinken en bakfietsen testen.

 

Een familiale namiddag vol spektakel en animatie.

Bewijs jezelf op het snelle technisch parcours of doe mee aan de ludieke bakfietswedstrijd. Iedereen met een cargofiets, zowel twee- als driewielers kan deelnemen aan de wedstrijden voor de verschillende Belgische titels.

Inschrijven vanaf 15 juli, de plaatsen zijn beperkt.

 

Het eerste Belgisch kampioenschap Cargofietsen in 2014 in Kortrijk was meteen een schot in de roos met meer dan 500 bezoekers. De organisatie was in handen van het Kortrijkse #LZSB aka Lieve Zusjes Stoere Broers. Deze editie wordt georganiseerd door Team Bullitt Hangover Antwerp samen met Antwerpenize.be en de verschillende partners.

Quatrième Championnat Vélo-Cargo à BXL  #BKC2017

FR
Le quatrième championnat belge de vélo-cargo atterrit cette année à Bruxelles ! Après les éditions précédentes de Courtrai (2X) et Gand, c'est le site de Tour & Taxis qui lui servira de décor. Le parcours sera installé dans le parc du gigantesque site.

BKC 2017 s'inscrit au programme de Bike Brussels, le premier salon du vélo urbain à Bruxelles (du 15 au 18 septembre 2017) : www.bikebrussels.be La parfaite occasion de voir différents types de cargos en vrai et même de les tester !

Vivez une journée vélo cargo le samedi 16 septembre : visitez le salon dans la matinée, participez au BKC 2017 l'après-midi et pédalez en douceur vers la Fête de la Charge, la fête annuelle du vélo-cargo en haut de la colline du palais de justice.

Inscriptions dès que le 15 août à
www.bkcargofietsen.be

NL

Na eerdere edities in Kortrijk (2x) en Gent, vormt de site van Tour & Taxis dit jaar het decor. Een parcours voor de sprinters in het park van dit grote domein.

BKC 2017 maakt deel uit van het grote mobiliteitsweekend rond Urban Biking (15-17 september): genaamd  Bike Brussels met als rode draad een beurs rond citybikes, cargobikes en mobiliteit. Het wordt het moment om al uw favoriete types bakfietsen in het echt te zien en te testen. 

Maak er een dagje (bak)fietsgenot van en bezoek de beurs in de voormiddag, neem deel aan het BKC in de namiddag en trap aansluitend 's avonds het zuur uit de benen op Fete de la Charge. De jaarlijkse bakfiets-race op de helling van het justitiepaleis. 

Meer info en inschrijvingen vanaf 15 augustus 2017.

Belgisch Kampioenschap Cargofietsen 2016 in Gent

Na 2 succesvolle edities in Kortrijk gaat het 3e Belgisch Kampioenschap Cargofietsen door te Gent op 17 september. Een bruisende namiddag volledig gewijd aan het transport van kinderen en goederen per fiets. 

Verwacht u aan:
- strijdlijst tussen (niet-elektrische) twee- en driewielers, bestuurd door amateurs en professionelen, in verschillende wedstrijden op een parcours op en nabij de DOK-site.
- een heuse markt met cargofietshandelaars, -producenten, creatievelingen, testritten, etc. 
- vertier voor kinderen (en hun ouders). 
- gezellig smullen, slurpen en een goed muziekske.

Voor de liefhebbers ook nog een afterparty om het vertier door te trekken tot autoloze zondag, de dag nadien.

Een productie mogelijk gemaakt door oa. DOKLieve Zusjes- Stoere Broerscargo vélo

Event

Inschrijven

Cargofollies 2016

Vellofollies heeft er een klein bastaardkindje bij: Cargofollies.

Een kleine, fijne aanvulling op de grootste fietsbeurs in de BeNeLux. Test en bezichtig verschillende types cargofietsen, fietskarren, waterdichte fietstassen & reistassen. Of wil je gewoon genieten van fietsen, koffie en taart, dan vormt Muster de ideale setting om je zondagmiddag door te brengen. We gaan er eveneens de docu Bikes Vs cars vertonen.

Cya there!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sfeerfilmpje #BKC2015 online

Het Chemisch Circus was de ganse dag aanwezig op het kampioenschap en legde de sfeer wel bijzonder goed vast. Geniet opnieuw mee!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Frederyk Boudengen  1ste Belgisch Kampioen op de piste

T kuipke lag voor even in Kortrijk afgelopen maandag. De finale werd gereden tussen Sil Van het Bos & Frederyk Boudengen. Belgisch kampioen werd Frederyk Boudengen van cargo vélo. Hij klokte ook de snelste ronde op 8.08 seconde. Spannendste wedstrijd met ongelofelijke remonte tussen Thomas Lefere & Frederik Blomme gewonnen door Frederik.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

#1ste BK Cargofietsen op de Baan

Als opwarmertje wordt op maandagavond 20 juli  aan de vooravond van de Belgische feestdag ook het BK cargofietsen op de piste georganiseerd . Place to be: de Velodroom op Overleie. :)  Just for fun!

Meer: https://www.facebook.com/events/383011875231567/

 

#BKC2015

De tweede editie van het BKCargofietsen gaat opnieuw door in Kortrijk en dit op zaterdag 19 september 2015.

Kortrijk staat dan trouwens het ganse weekend in het teken van de fiets, met op zondag o.a. autoloze zondag. Inschrijven kan vanaf maart.

 

#Videoverslagje door Fietsberaad online

Klik hier

 

#BKC2015?

Jullie enthousiasme heeft ons danig geprikkeld, er komt een tweede editie in september 2015.  Begin januari meer daarover. Tx!

 

#BKC2014  Tevreden!

Op het eerste Belgisch kampioenschap Cargofietsen mochten we 500 bezoekers verwelkomen.

 

Zo'n 50 cargofietsers zowel twee- als driewielers streden om de verschillende Belgische titels.   Deelnemers kwamen uit Kortrijk, Roeselare, Brugge, Oostende, Gent, Leuven, Mechelen, Brussel, Turnhout, Douai, Nuits St Georges....

Sander Vandenbergke fietskoerier bij Cargovelo uit Gent werd Belgisch kampioen bij de tweewielers gevolgd door Jonas Doornaert uit Wevelgem & Jul Goor uit Heindonk op de derde plaats. (foto)

 

Op het terrein kon gepicknickt worden, konden er reuzezeepbellen geblazen worden,

ijsjes gegeten bij de fietsende ijskar, koffies gedronken bij de KoffieQueen en een viertal West- & Oostvlaamse fietshandelaars met een neus en passie voor cargofietsen  kregen veel geïnteresseerden over de vloer en daar werd dan ook duchtig testgereden.

 

Een twintigtal overenthousiaste kinderen namen deel aan de loopfiets-wedstrijd.  De finishlijn werd geheel genegeerd en de kinderen bleven maar doorrijden, toen ze uiteindelijk konden gestopt worden kreeg iedereen een ijsje. (foto)

 

Ann Matton uit Waregem slaagde er in 11 kinderen mee te nemen op haar fiets en zo was een nieuwe wedstrijdcategorie geboren. (foto)

 

Bedankt aan alle partners, medewerkers, bezoekers & inspirators.

 

 

 

 

 

 

 

Scherm­afbeelding 2023-07-25 om 15.06.20.png
bottom of page